Produsele Noastre
Ingrediente alese cu grijă.

Lapte de capră

Nedegresat, Nepasteurizat 

Hipocrate, marele medic grec al Antichitatii, denumea in lucrarile sale laptele de capra "lichid miraculos" si "esenta vindecatoare", recomandandu-l drept medicament in bolile pulmonare grave, precum si in afectiunile degenerative. Pe teritoriul tarii noastre, cresterea caprelor si consumul laptelului acestora este o traditie care se pierde in negura timpurilor.De asemenea, datorita continutului bogat in potasiu (circa 500 mg la o ceasca), laptele de capra face bine celor cu afectiuni cardiovasculare. Mai precis, impiedica cresterea tensiunii arteriale si protejeaza impotriva aterosclerozei. Daca in cazul laptelui de vaca grasimea se ridica la suprafata si se imprastie, in cazul laptelui de capra acest lucru nu se intampla.

7 lei/L

Iaurt de capra 

Grasimile si proteinele continute sunt mai usor de digerat decat cele din laptele de vaca. Este recomandat atat in alimentatia copiilor cat si in dietele convalescente. Este o sursa naturala de calciu si vitamina B2. Contine acizi grasi care combat microbii din organism.

14 lei/L

Kefir

Kefirul are  ca materie primă laptele de capră integral şi nu sunt supuse dacât pasteurizării, tratament termic impus de legislaţie. Kefirul se obtine prin adaugarea in laptele de capra pasteurizat a culturilor de probiotice. Probiotic inseamna "benefic vietii", denumire provenita de la caracteristicile acestor microorganisme: imbunatatesc imunitatea, ajuta digestia, scad nivelele de colesterol, pot ameliora indigestiile si contracara efectele antibioticelor. Probioticele au toate aceste efecte pozitive deoarece, odata ajunse in tractul digestiv, rezista acizilor si enzimelor din stomac, iar apoi se aseaza pe peretele colonului.

14 lei/L

Branza  tartinabila de capra

Branza din lapte de capra pasteurizata cu fermenti si cheag natural de vitel.

28 lei/kg

Urda din lapte de capra 

Zerul fiert la foc mic dă urda , excelent hepatoprotector natural. Conținutul de cupru, seleniu, acizi grași, vitamina A și B6 ajută la o dezvoltare armonioasă și se recomandă persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni gastro-intestinale și altele.

18 lei/Kg

Feta de capră

Feta din lapte de capra 100%, este mai alba, mai uscata, mai moale si lasa un postgust specific. Este putin mai "gumata" dar tocmai de aceea este o alegere excelenta ca adaos in salate. 

35 lei/Kg

Casurdă Marinată

Casurdă marinată in ulei de măsline,ulei de nucă și condimente

25 lei/Borcan

Cascaval de capră cu fermenti de mozzarella

Cascaval din lapte de capră

35 lei/kg

Cascaval de capră afumat

Cascaval din lapte de capră, afumat

40 lei/kg

Caș dulce de oaie

Laptele de oaie are de 2 ori mai multe proteine decat cel de vaca sau de capra.

Proteinele din laptele de oaie au o valoare biologica crescuta, deoarece contin toti aminoacizii esentiali. Acestia sunt necesari corpului pentru repararea tesuturilor organismului si pentru mentinerea fortei fizice si a vigilentei (1).

Continutul de grasimi si energie

Continutul in grasimi al laptelui de oaie este mai mare. Prin urmare si continutul caloric este mai mare, fiind mai satioasa.

Consumul de lactate pe termen lung ne ajuta sa scadem in greutate. Acest lucru se datoreaza continutului de proteine complete, calciu si grasimi sanatoase (2).

Produsele lactate precum branza, iaurtul sau laptele sunt hranitoare si satioase. Astfel ne ajuta sa mancam mai putin si sa ne mentinem o greutate normala.

Continutul de calciu

Laptele de oaie contine o cantitate mai mare de calciu decat cel de vaca.

In laptele de oaie se regasesc 193 mg calciu, pe cand in cel de vaca doar 125 mg.

99% din calciul din corpul nostru se gaseste la nivelul oaselor. Aceste este indispensabil pentru dezvoltarea sistemului osos in copilarie si adolescenta, dar si pentru mentinerea sanatatii oaselor pe toata durata vietii (3).

In plus, proteinele ajuta la fixarea lui in oase. Un consum mai mare de proteine si calciu este corelat cu o mai buna mineralizare a oaselor si un risc scazut de fracturi (4). Deci mai multe lactate, mai putine fracturi.

Concluzii

Branza de oaie este un produs lactat bogat in proteine si grasimi sanatoase.

Este o sursa de calciu mai buna decat laptele de vaca. Prin acesta ajuta la pastrarea unui sistem osos puternic.

Gustoasa si hranitoare, ne ajuta sa ne pastram o greutate normala.

25 lei/kg

Telemea de capra

Telemea de oaie puțin sarată

28 lei/kg

Branza framantata amestec 

Branza framantata, din lapte de capra si oaie cu sare

30 lei/kg

Pastrama de oaie si de capra cruda 

Disponibil din octombrie

40 lei/kg

Pastrama de oaie si de capra  afumata

Disponibil din octombrie 

45 lei/kg

Carnati din carne de oaie si capra afumati

Disponibil din octombrie 

45 lei/kg

Carnati din carne de oaie si capra cruzi

Disponibil din octombrie

40lei/kg l

Carne de ied

Greutatea unui ied variază între 7kg  si 10kg max

 lei/kg