Produsele Noastre
Ingrediente alese cu grijă.
Lapte de capră
Nedegresat, Nepasteurizat
Hipocrate, marele medic grec al Antichitatii, denumea in lucrarile sale laptele de capra "lichid miraculos" si "esenta vindecatoare", recomandandu-l drept medicament in bolile pulmonare grave, precum si in afectiunile degenerative. Pe teritoriul tarii noastre, cresterea caprelor si consumul laptelului acestora este o traditie care se pierde in negura timpurilor.De asemenea, datorita continutului bogat in potasiu (circa 500 mg la o ceasca), laptele de capra face bine celor cu afectiuni cardiovasculare. Mai precis, impiedica cresterea tensiunii arteriale si protejeaza impotriva aterosclerozei. Daca in cazul laptelui de vaca grasimea se ridica la suprafata si se imprastie, in cazul laptelui de capra acest lucru nu se intampla.
13 lei/L
Iaurt de capra
Grasimile si proteinele continute sunt mai usor de digerat decat cele din laptele de vaca. Este recomandat atat in alimentatia copiilor cat si in dietele convalescente. Este o sursa naturala de calciu si vitamina B2. Contine acizi grasi care combat microbii din organism.
12 lei/0,5L
Kefir
Kefirul are ca materie primă laptele de capră integral şi nu sunt supuse dacât pasteurizării, tratament termic impus de legislaţie. Kefirul se obtine prin adaugarea in laptele de capra pasteurizat a culturilor de probiotice. Probiotic inseamna "benefic vietii", denumire provenita de la caracteristicile acestor microorganisme: imbunatatesc imunitatea, ajuta digestia, scad nivelele de colesterol, pot ameliora indigestiile si contracara efectele antibioticelor. Probioticele au toate aceste efecte pozitive deoarece, odata ajunse in tractul digestiv, rezista acizilor si enzimelor din stomac, iar apoi se aseaza pe peretele colonului.
12 lei/0,5L
ZER de capră
Imbunatateste functionarea rinichilor si a ficatului, stimuleaza tranzitul intestinal, contribuie la refacerea florei gastrointestinale, normalizeaza functionarea sistemului nervos, ajuta in cazurile de reumatism, hipertensiune, imbunatateste circulatia sanguina, previne aparitia aterosclerozei
5 lei/l
Branza tartinabila de capra
Branza din lapte de capra pasteurizata cu fermenti si cheag natural de vitel.
60 lei/kg
Urda din lapte de capra
Zerul fiert la foc mic dă urda , excelent hepatoprotector natural. Conținutul de cupru, seleniu, acizi grași, vitamina A și B6 ajută la o dezvoltare armonioasă și se recomandă persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni gastro-intestinale și altele.
35 lei/Kg
Branza tip FETA
Feta din lapte de capra 70% si 30 % oaie este alba, mai moale si lasa un postgust specific. Este o alegere excelenta ca adaos in salate.
65 lei/Kg
Caccioricotta de capra
Este un produs din lapte de capra 100%, care contine fermenti, cheag si sare. Se prezinta in forma rotunda si este un produs mai dur, dupa 21 de zile de maturare devine dur den parmezan si este la pretul de 70 lei/kg
70 lei
Casurdă Marinată
Casurdă marinată in ulei de măsline,ulei de nucă și condimente
45 lei/Borcan
Cascaval de capră cu fermenti de mozzarella
Cascaval din lapte de capră
65 lei/kg
Cascaval de capră afumat
Cascaval din lapte de capră, afumat
70 lei/kg
Cas dulce de capra
Cas de capră, este 100% natural, produs integral din lapte de capră, obtinut pin coagularea laptelui cu cheag natural. Conține 213 kilocalorii la 100 de grame. Consumul a 100 de grame din acest produs reprezintă 11% aport caloric din cantitatea zilnică estimată pentru un adult (2000 kCal).
50 lei/kg
Caș dulce de oaie
Laptele de oaie are de 2 ori mai multe proteine decat cel de vaca sau de capra.
Proteinele din laptele de oaie au o valoare biologica crescuta, deoarece contin toti aminoacizii esentiali. Acestia sunt necesari corpului pentru repararea tesuturilor organismului si pentru mentinerea fortei fizice si a vigilentei (1).
Continutul de grasimi si energie
Continutul in grasimi al laptelui de oaie este mai mare. Prin urmare si continutul caloric este mai mare, fiind mai satioasa.
Consumul de lactate pe termen lung ne ajuta sa scadem in greutate. Acest lucru se datoreaza continutului de proteine complete, calciu si grasimi sanatoase (2).
Produsele lactate precum branza, iaurtul sau laptele sunt hranitoare si satioase. Astfel ne ajuta sa mancam mai putin si sa ne mentinem o greutate normala.
Continutul de calciu
Laptele de oaie contine o cantitate mai mare de calciu decat cel de vaca.
In laptele de oaie se regasesc 193 mg calciu, pe cand in cel de vaca doar 125 mg.
99% din calciul din corpul nostru se gaseste la nivelul oaselor. Aceste este indispensabil pentru dezvoltarea sistemului osos in copilarie si adolescenta, dar si pentru mentinerea sanatatii oaselor pe toata durata vietii (3).
In plus, proteinele ajuta la fixarea lui in oase. Un consum mai mare de proteine si calciu este corelat cu o mai buna mineralizare a oaselor si un risc scazut de fracturi (4). Deci mai multe lactate, mai putine fracturi.
Concluzii
Branza de oaie este un produs lactat bogat in proteine si grasimi sanatoase.
Este o sursa de calciu mai buna decat laptele de vaca. Prin acesta ajuta la pastrarea unui sistem osos puternic.
Gustoasa si hranitoare, ne ajuta sa ne pastram o greutate normala.
45 lei/kg
Telemea de capra
Telemea de oaie puțin sarată
60 lei/kg
Branza framantata amestec
Branza framantata, din lapte de capra si oaie cu sare
60 lei/kg
Pastrama de capra cruda
Disponibil din octombrie
55 lei/kg
Pastrama de capra afumata
Disponibil din octombrie
75 lei/kg
Carnati din carne de oaie si capra afumati
Disponibil din octombrie
75 lei/kg
Carne de ied
Greutatea unui ied variază între 7kg si 10kg max
45 lei/kg